CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

istimewa!


epy besdayy zty!hahha

lhir g lwt2..

kunk da tade kejutan dlm kls!

hahha!:))

tapee..tade kejutan dlm kelass..

tp da soh siling beli fev. pet utk zty pkai duet klas!


hahha..'dea' pown turut celebrate gk!



kek ta belii..wt sndiri jaa..

da soh syef kelas kta wt..

caEx nan lutfi wat..ming2 bg ideaa..

tp yg hias tuuhh..yg pling kretif dlm kelas kita aa..sapa g..

am n jiha!hahha:))



hahha..ohh..sblm uhh..coe..kek kcik jaa..

sebab? adk bdk kcik curik mkan..

bukan paa..wk2 ae wat kek uhh..eng ching bwk adik dea..

so adk dea merengek..bg jeaa.

igtkan azwa nk soh PKHEM bli kek bwu..tp put ngan c.rusyati ta bg..

sebab shidah ngn chia tat ckp BAJIR DWET ..

so sorry!?


umm..n lgi satuu.. setelah ciap kek yg dibuat oleh caex ngn lutfi uhh..

maka aini ngn relanya gadoh ngn nenek sbab brebut nk potong..

naimah ngn bihah MERENUNG MEREKA DENGAN MATA BERKACA MATA..

gdoh punya gadohh..tba3 luqman angkut geng..na join skali..

last2..syazana angkat kek tuuh letak atas meja lenn..

last2 opah shie shen datang bersama shie shen ke meja tersebut lalu memotong kek tersebut..

~the End~

penerbit :) nadyra

jurukamera :) aishah

penulis skrip :) nad



waa...windu cikgu!

windu cikgu2...tambah2 cikgu rusyati..!
huhh.....
arap2 bleyh jmpa lagi..

OIT!..OIT!...OIT!...

oit bdk2 5c..
apa cta skang???
hehehe...mesty sumer da keja...
hmm...aku jeyr boing dok uma...
tady gy yg kolj pbh tuh ngan put...
hmm...tayah2..kna sibu tok yuran pgajian...
baqu nk mrasa keja..
napa suma oang mndiamkn die ny..
tada story kew???
takan awai2 da nk lost cntact kowt...
sian blog ny..
huhu..
aku chow lu...
weyh!!!
cta au..hmpa watpa skang...
nad sty tgah keja..
jiah ...tgh wat siapan nk kawen kowt...
hm...put lbey kuang aku r..
aze..tatawu r..
naser ngah plingkop kilang oot...
HUH!!
cta lam blog ny au...

ntuk jiha!!!

nad ~: cne trip?
nash_say: syok3..
nad ~: hahha
nash_say: mang xkan lupa pnya..
nad ~: pe cta?
nad ~: yea aa..
nad ~: g enjoi
nash_say: njoy smpai letih..
nash_say: haha
nad ~: hahha
nad ~: kre aini rht aa?
nash_say: xrehat pun..
nash_say: smalam dah ar tdow lambat..
nad ~: hahha
nad ~: asl tdo lwt?
nash_say: jiha kcau..
nash_say: hahaha
nash_say: chat ngan dya ar smalam..
nash_say: nad try tgok ms dya..
nad ~: hahha
nad ~: huhh?
nad ~: npe nan ms dea?
nash_say: dya edit len smalam..
nad ~: owhh..
nad ~: t r
nad ~: coz adq un ms dea
nash_say: ouwh..
nash_say: nanti klau dya tnya cantik ka x..
nash_say: nad kta xcantik k..
nash_say: hahaha
nad ~: a'ahh
nad ~: oke
nad ~: baek pya!
nad ~: hahha
nad ~: t nad gtw tachantik
nad ~: dalam kurungan
nad ~: naser soh subahat
nad ~: oke?
nash_say: ok ja..
nash_say: xtkut pun kat dya tu...
nash_say: hahaha
nash_say: dah ar smalam dya kutuk nad..
nash_say: haha
nad ~: huhh?
nad ~: adoii
nad ~: dea uhh
nad ~: stail syg nad ta ngkuu
nad ~: huk2
nash_say: dya mang camtu..
nash_say: gelong ckit..
nash_say: (kutuk dya plak)
nad ~: bkn sket
nad ~: tp byk
nash_say: prangai cam mudak2..
nad ~: btl2
nad ~: ehh
nad ~: takkkk
nad ~: mcm owg tuuaa
nad ~: skat nagging
nad ~: huk2
nash_say: hahaha
nash_say: btul3...
nad ~: kta panggel dea 'nek jaja'
nad ~: ukeh?
nash_say: ok!!
nash_say: tp lgi syok panggil dya misaiye..
nash_say: hahaha
nad ~: hahha
nad ~: um..
nad ~: a'ahh
nad ~: gk en
nad ~: gbung tgk?
nad ~: misae+nek jaja
nad ~: ?
nash_say: =
nash_say: pyah dri addmath ni..
nash_say: nad gtau jwapan..
nash_say: hahaha
nad ~: hahha
nad ~: ap kata
nad ~: kta soh pla m3 selesaikan?
nad ~: oke?
nash_say: ok..
nash_say: tp sapa??
nad ~: lohhh.
nad ~: yg hbt +m3
nad ~: sapa?
nad ~: g?
nad ~: alaa..
nad ~: yg scndal nan syed uhh
nad ~: yg cpl ngn am uh
nad ~: yg brhusbandkn hzq
nad ~: ta kanl?
nad ~: yg 2kang msen rumput uma dea naser uhh..
nad ~: yg manager dea madrah uhh..
nad ~: *nadrah
nash_say: ouwh..
nash_say: mcam knai org tua tu..
nash_say: yg ada misai tu ka??
nash_say: ha..
nash_say: nama dya jaiho kot..
nash_say: btul ark??
nash_say: yg *** mnat tu kan..
nash_say: yg **** admirer tu..
nash_say: knai3..
nad ~: a'ahh
nad ~: dea aa tuuhh
nad ~: ish2
nad ~: rmai spear pad towl
nash_say: tu ar..
nash_say: haha
nash_say: dya mesti xbngun tidow g ni..
nash_say: dah ar kuat tdow...
nash_say: kuat mkan plak tu...
nash_say: tp xbesaq2 pun..
nash_say: dok kecik camtu ja..
nash_say: msalah hormon ni
nad ~: hahha
nad ~: btl2
nad ~: krang hrmon auxin!
nad ~: huk2
nash_say: hormon insulin manyak sgt kot..
nash_say: haha
nad ~: hak2
nad ~: btl2
nad ~: umm..
nad ~: na wt kje jaat
nad ~: na join?
nash_say: keja apa??
nad ~: huk2
nad ~: pkena jia
nad ~: hahha
nash_say: ha..
nash_say: nak3..
nash_say: tp nak pkena camna??
nad ~: cpii ayt tdd..
nad ~: lx kt ms nye pge nak?
nash_say: ayat yg mna??
nash_say: semua??
nash_say: haha
nad ~: umm..
nad ~: x
nad ~: plihh a yg mne
nash_say: kita copy smua...
nash_say: pastu buh lam blog klas..
nash_say: nak x??
nash_say: haha
nash_say: ag kejam..
nad ~: hahha
nad ~: ukehh gkk..

spm suda blah!

waa....dgaq cita spm da blah...abeyh r bdk2 5cem..pasnie kra enjoy r...ermmm..suma kna crik keja pasnie..okeh?..zty tamaw crik keja da kan? dya nak kawen truz...kan3??haha.. ermmm..nasir plak na keja tukang kebun...bgush la 2...nadrah?...dgaq cita na blik bangla..tapalah....g blik..myemak ja..haha...dyra? ntah....shopping kowt...yg len tataw g cita k....ha! yg sal g uma cikgu rusyati 2,dgaq cta x jdik...bab ckgu g n9...so,kna tgguh dlu...t kta wt date qmai2 k...saba2..hehe....ukeh suma... slmat bercutii..jgn lupa mlwat blog nie...t kta wt reunion....syed blnja..haha

Enjoy Man


Yeehh!!! SPM dah nak abih... hip2.. HOORAY!!!!!

spm na dkat da!!!!

weyh3...nak spm dah...gelabah gigigilala ni...hahaha...weh yg len!!!xyah blajar la...
kita sama2 tawakal ja...study wat pe...hehehe...klau study tu xpe ag...ni nk dkat spm wat muka mcam bdak2 g ni...dngaq tu jiha... sosowey ar klau da wat salah pa kat ampa semua... except si kedekut tu...k ar..na kuar umah...nk g tawakal jap...nk juin mai ar...hehehe

spm

Soalan Percubaan SPM 2009

baca ini!

kpd suma bdk2 5cem.....na spm suda....studiii okeh? tanak men2 da...dgaq 2 nasir.. ermm...jgn ada gangguan sexual dah yer dlm klas...dgaq tu am...hahaha...ha!plih jurusan yg kna ngn dri yarh...kalu nk jdik doktor 2,pkir2 la 1000x dlu yarh..bio mcm lgkop ja...opss..itu sya..haha..suama owg..gud luck yark! wt yg trbaek!

selamat berSPM....

good luck untok semua!!!
spm11A+.../10A+...
yooow!!!
mx halalkn semuanya....
yg TERkata,,TERmengutuk...
TERmengumpat...TERmakan..
@TERbagi sakit haty..../terkata lam aty pown masok skali gak r...
saya memohon maaf seikhlas haty....





harap dimaafkan..
~AJA_AJA HOITIN!!!!

check this out

http://limacemerlang2009.webs.com/

Kelebihan Tingkatan 6


Tingkatan 6 sebenarnya mempunyai beberapa kelebihan, di antaranya adalah;

  • Ianya diiktiraf bagi kemasukan ke kebanyakan universiti di serata dunia.
  • Dengan sijil STPM pun sudah boleh bekerja dengan kerajaan mahupun swasta. Syaratnya dapat 4 prinsipal atau 3 prinsipal 2 subsid mana-mana yang terpakai berdasarkan prinsipal terendah.
  • Kiraan pointer STPM berdasarkan campur kesemua pointer subjek diambil bahagi dengan 4 sahaja. Kalau dapat 3.00 ke atas tu kira ok la tuu.Pointer nak masuk universiti guna STPM ni tak tinggi berbanding kursus matrikulasi, pra-u lain, diploma dan sebagainya kerana taraf akademiknya sangat hampir dengan universiti. Orang cakap sebelah kaki kat u kalau masuk form six ni. Itu sebab subjeknya walaupun ambil 4 atau 5 subjek bebannya lagi susah kerana perlu belajar sangat mendalam dalam setiap subjek malah ada budak matrikulasi pun belum tentu dapat skor bila jawab soalan STPM ni.
  • Setiap sujbek majoriti kena ambil 4 kertas atau bahagian bergantung ikut subjek laaa.
  • Sastera pun susah, sains pun susah. Dikatakan peperiksaan top 5 tersusah di dunia, entahlah… tapi kualiti sijil STPM nie bertaraf diploma di jabatan kerajaan sekarang nie. Maksudnya boleh cuba mintak jawatan bertaraf diploma di jabatan kerajaan spa.gov.my… layari laman web ni, Semua jawatan diploma boleh cuba ambil.

Taraf Sijil STPM

  • Setiap subjek lulus prinsipal akan dapat taraf Advanced Level (setaraf A-Level) Cambridge, UK, power tuuuuuu… Taraf A-Level ni sangat tinggi tau, diploma pun belum bertaraf A-Level lagi tau, STPM dah ada daaa.
  • Berdasarkan pengalaman taraf soalannya sama kualiti dengan soalan peperiksaan luar negara Cambridge GCE A-Level… setaraf tu… yang diambil oleh kebanyakan budak omputih luar negara untuk masuk universiti.
  • Di luar negara STPM digelar Senior Cambridge, SPM – Junior Cambrige.. kekadang High School Certificate(HSC), High School Diploma di US.
  • STPM ni sebenarnya peperiksaan University Cambridge kemudian diadakan di IPTA kita. Aku ni bekas pelajar STPM 2005 – dapat 5 prinsipal tuuu… cayalah…pointer pun ok dapat apply kerja kat kerajaan.
  • Lagi satu STPM ni laku jugak kat luar negara boleh cari makan dan lanjutkan pelajaran terkenal seluruh dunia. Kelayakan STPM ni bertaraf dunia tau…

Kelayakan Bekerja Dengan Kerajaan

Bagi Peperiksaan STPM mulai 1987, lantikan dalam jawatan kerajaan

  1. Lulus sekurang-kurangnya 3 matapelajaran atas Gred E dan lulus Pengajian Am dalam satu peperiksaan STPM; ATAU
  2. Lulus 2 matapelajaran dan lulus Pengajian Am dalam satu peperiksaan STPM dengan syarat kedua-dua matapelajaran yang lulus itu mestilah sekurang-kurangnya mendapat Gred C dan C atau Gred B dan D atau Gred A dan E; ATAU
  3. Lulus sekurang-kurangnya 2 matapelajaran atas Gred E dan 2 matapelajaran atas Gred R serta lulus Pengajian Am dalam satu peperiksaan STPM; ATAU
  4. Lulus sekurang-kurangnya 4 matapelajaran yang berlainan atas Gred E dan lulus Pengajian Am dalam peperiksaan STPM yang dikumpulkan dalam 2 peperiksaan dalam tempoh 3 tahun berturut-turut.

Senang cerita dapat 4 principal C dan ke atas atau 3 prinsipal + 2 subsid dan ke atas tapi kiraannya mestilah Pengajian Am lulus penuh atau gred C, subjek yang lain tu 3 atau 4 subjek pun mestilah gred C. Itu paling asas untuk STPM bertaraf lulus penuh boleh kerja dengan kerajaan.

Kelebihan Ambil 5 Subjek

Kelebihan ambil 5 subjek ni boleh beri banyak pilihan untuk pilihan bidang di universiti nanti, di samping boleh backup pointer contohnya budak dapat 5 principal C tak sama dengan budak dapat 4 principal C. Pointer budak 5 principal lebih tinggi berbanding budak dapat 4 principal.

Pointer lebih tinggi lebih senang masuk universiti atau minta kerja dengan kerajaan yang mensyaratkan pointer STPM 3.00 dan ke atas. Contohnya 5 principal B iaitu 3.00 darab 5 = 15.00/4 = 3.75 (CGPA), budak dapat 4 principal B iaitu 3.00 darab 4 = 12.00/4 = 3.00 (CGPA). Cuba lihat jauh betul perbezaan pointer nyakan. Tapi bebanlah sikit ambil 5 subjek ni, antara 3.75 – 3.00 = 0.75 jauh tuu…

Nota : Menurut Ida, walaupun ambil 5 mata pelajaran hanya 4 mata pelajaran terbaik sahaja yang diambil kira untuk CGPA.

Penggantian Subjek

Untuk menjelaskan lagi tentang STPM nih, bagi kemasukan ke IPTA atau kerja, berdasarkan penggantian subjek;
ok macam nie…

Katakan orang tu ada SPM dan ada STPM dalam masa yang sama, katakan subjek ekonomi di peringkat SPM dia tak dapat kredit (kepujian), tapi dia dapat prinsipal (lulus penuh) dalam subjek ekonomi diperingkat STPM.

Waktu nak apply atau masuk u nanti, katakan ada kursus syaratkan mesti dapat kredit dalam subjek ekonomi pada peringkat SPM tapi dia tak kredit. Oleh itu bolehlah digunakan kelulusan prinsipal ekonomi dalam STPM tadi untuk menggantikan nilai kredit bagi subjek ekonomi diperingkat SPM tadi.

Maksudnya apa-apa subjek yang sama dan diambil pada peringkat SPM dan STPM, lulus prinsipal subjek yg sama di peringkat STPM akan dapat menukar atau cover nilai subjek yang sama diperingkat SPM bagi penggantian kredit atau perpindahan kredit.

Kiranya orang prinsipal subjek yang sama diperingkat STPM dikira dapat kredit (kepujian) juga bagi subjek yang sama di peringkat SPM pula.

Sebenarnya dapat lulus sebahagian (subsid) bagi subjek yang sama di peringkat STPM sudah memadai atau dikira dapat taraf kepujian (kredit) bagi subjek yang sama diperingkat SPM pula. Syaratnya hanya subjek yang sama ada pada 2 peringkat iaitu SPM dan STPM.

Hanya subjek yang sama iaitu subjek STPM boleh cover subjek SPM bagi penggantian kredit SPM. Tak boleh subjek yang sama di peringkat SPM ganti subjek yang sama di peringkat STPM kerana taraf STPM lebih tinggi dari taraf SPM.

Taraf STPM adalah A-Level manakala taraf SPM adalah O-Level.

A-Level (Advanced Level); STPM, tahap lanjutan, di Malaysia dikatakan prinsipal atau lulus penuh.
O-Level (Ordinary Level); SPM. tahap biasa, di Malaysia dikatakan kredit atau kepujian.

Pembelajaran Di Tingkatan 6

Belajar kat form six ni macam belajar budak universiti, tak boleh harapkan pengajar nak bagi semua ilmu, kerana ilmu bagi setiap subjek STPM ni ruang lingkup pembelajarannya terlalu luas sampaikan bidang sains pun kait dengan sastera , sastera pun kait dengan sains.

Fikiran juga harus matang dan tinggi, terbuka, minat mendalami ilmu, suka baca bahan ilmiah, isu semasa, perbincangan sekelas, usaha serta semangat membara, ditambah dengan cita-cita, strategi berjaya, masa depan, sedikit kecerdasan minda, kecerdikan serta kecekapan, insyaAllah pasti berjaya kelak.

Selaraslah dengan kerajaan nak jadikan atau jenamakan semula form six ni seperti yang diceritakan di suratkhabar dan artikel pendidikan. Zaman dulu form six nilah satu-satunya jalan untuk ke universiti tak ada yang lain. Ramai tak dapat form six zaman dulu.

Ianya peringkat pra-u, meliputi kebanyakan subjek tahun pertama di universiti bagi kursus ijazah, peringkat pendidikan lepas menengah tinggi (STPM) dan program persediaan ke universiti dari segi mental dan pemikiran, cara belajar.

Zaman dulu STPM ni buat majlis kalau anak dapat masuk dan berjaya di form six ni. Sebab nak dapat satu prinsipal tu memang cukup susah.

Masuk form six ni memang mencabar minda dan keazaman kental. Persediaan rohani dan jasmani perlu ada dari awal pembelajaran lagi. Jangan memain, STPM peperiksaan top 5 tersusah di dunia tau tapi banyak kelebihannya.

Gred STPM

Ini gred STPM bagi yang saja nak tau,

Ini semua nilai gred lulus penuh atau prinsipal
A : 4.00
A-: 3.67
B+: 3.33
B : 3.00
B-: 2.67
C+: 2.33
C : 2.00

Ini pulak bagi nilai gred lulus sebahagian atau subsid
C-: 1.67
D : 1.33
D-: 1.00
F : 0.00

Sukatan Pelajaran

Form six ni kurikulumnya serta kualitinya diambil atau didasari dengan lembaga atau badan peperiksaan profesional luar negara iaitu mengikut standard (piawai) dari lembaga peperiksaan Universiti Cambridge itu sendiri dan ahlinya terdiri dari profesor dan pensyarah pakar.

Di Malaysia, soalannya digubal oleh pensyarah IPTA, kertas soalannya ditanda oleh cikgu form six yang pakar dalam bidangnya.

Soalan serta kualitinya setaraf dengan soalan peperiksaan University Cambridge luar negara tersebut. Diiktiraf oleh badan peperiksaan profesional luar negara iaitu mengikut standard (piawai) dari lembaga peperiksaan Universiti Cambridge.

Sebelum terlupa untuk mendapatkan sijil STPM haruslah sekurangnya dapat 1 prinsipal dari mana-mana subjek.

iklan raya ag...



EMAK JEMPUT DATANG BERAYA RUMAH,
KAT NOMBOR 3,
JALAN BATU,
KAMPUNG BADAK,
JANGAN LUPA...
TERIMA KASIH...

ini lagi penting dari yg bwah tu...

ok...nak gtau ni...aku mintak maaf kat korang semua!!!maafkan lah aku...klau xmaaf sudah...
tpi wajib ampunkan aku yer...tatataw kna gak...dengan kesempatan ni...aku nak ucap selamat hari raya buat korang semua...chinese skali...mai ar beraya kat umah aku...(xdak orang pun)...ketuk ja pintu...msti xdak orang bukak punya...lastly nk ucap selamat hari raya!!!beraya leklok...
satgi jadi cam len plak...jgan ar asyik mngutuk owank ja cam owank kat bwah ni>>>(jaiho)...
ish3...k ar...wishing u all happy this eid...

InI pEnTiNg...ngeee

Ermmm...from me,jiha...hehe...nanak ucap gk...nk ucap slamat ae rya wt suma mudak2 klaz 5c yg agak skema...hehe....raya nie jgn sakan2 noh.....jiha sowg ja leyh sakan2...ampa suma tapayah...ok?? kalu ajin my r uma.....tp,duwit aya x dak yarh...suma da toa bangka.... kcuali najihah ahmad.....ok???ermmm....buat lakilaki 5 c yg kejam...kad itu amatlah kejam tahuk... suka t ja nk pitnah....marah nie....ampa suma mang kejam.....siyes,itu pitnah....ok?? nie msti qeja nasir nie an....bnuh gk r..
suma mudak cina,t ampa lak rya k.....dun jelez2...mdak mlayu plak,rya nie,nek moto leklok....jgn tggai moto mrata..t kna curik(ada yg trasa x??)hehe.......ok r.....t jiha mnyemak g kt blog nie k...sja nk ilang knm buhsan....k,slamat ae aya suma.....mntak maap yarh...jiha yg bayek mntak maap nie...suma kna ampun kn....dipaksa...hehe

sUkeR2....


salm kpd sumer kawan2..
ak nak mx maaf byak2 andai ada slah & silap...
esp..donut*upss slap...(nad) hak3....
kpd boyz...hak3....lawa kad tuuu...
tu r lmbt sgt bagi...x dan r nak blas...
tp....
billa msa plak ak ajeen edit blog ny...huh..*wat cita dongeng toll...
dah la kuwtuk ak...haih...x bley jdik toll..
sebbeyk mx maaf bleyk..hak3..
tok sumer
ty aya mai r umah ak...wak duet aya sdiqi...ak bagy mkan kueh jarr...hak...
skang lam klas sumer da maju...hak3..
camny baru besh p skola...
p/s..
puput a.k.a okiso,,aihh..aya leklok nah..
donut..balek kg alaman haty2 nah..jaoh tuu...hak3..
jaiho.(jiha)nma ny kna marketkan,,ty ader owg ta ngaku lak....hmmm...jgn lupa wat xshenkame..bibibibi*skali ngan gaya skali* billa dya dtg ty,,,haha...jgn maah eik..
dyra..huhu taon ny tggu dpan pntu umah pintu aw..kalo x sya lary..
am+naser+lutfy+caex+syed+lokman kutyp doet aya leklok...jgn qempyt...ty xm kat ospytal..lebey baek naek keta lembu...lebey slamat!!!hak3...
imah,wawa,aisya,aini,syida,fatyn,zana,tehah,byha pown sma,,,aya leklok...hehe...
tok engching+atat+xiong+chieshen+siling+ming2...dok umah diam2..baca bku...kmy sumer nak p braya..hak3...

Mintak Maap Larr...


Wei nie da 1 psanan.......
Lau nak mintak maap 2.......

Mntak maap la dr ati ke ati bknnya
mntak maap skadar nak amik ati......

OK lastly,
SELAMAT HARI RAYA......
MAAF ZAHIR & BATIN

SELAMAT HARI RAYA

















hari raya hari mulia,


salam dihulur maaf disapa,


bermaaf-maafanlah sesama kita,


agar kita gembira sentiasa........

Salam RAMADHAN!!!!!


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


For all those MUSLIM!!!
sempena bulan yg pnuh barakah ny,,,maqilah kta sama2 tingkatkan keimanan kpd ALLAH S.W.T,,
sesgguhnya skang ny adalah bln yg pnuh rahmah dan ak aqap kta sumer akn dpat cpai rahmah tuuu..
++ x lma agy kta akn tmpuhi perng yg amat pnting....SPM...
blan ny dalah blan tarbiyah...yaitu...blan tok didik kta tgkatkan iman kta...ibadat...dkatkan dri ngan ALLAH..
so jgn sskali lpaskn pluang ny,,,ton dpan x mstahil kta x bley jmpa da blan ny...sumernya ktntuan Ilahi..

p/s tok sumer kgkwan teceeenta,,,mulai saat ny..mehla kta bebaik dan rapatkan sillaturrahim,,yg gado tu bemaaf-maafan,,
yg iri hati tuuu...sudah-sudahlaa dan yg ska buat oqang sakit aty tuuu bqubahlaaa...ssguhnya kta skang bqada dlm bulan yg sgat mulia...dan apa yg kta doakan tu x mustahil Allah akan kabulkan,,,even kta ckap...'bangangnya aku' camna kalo msa tu Allah nak kbulkan doa kta..
sooo,jdik bgang tol r....
ak pown bukannya bagos sgat,,sma ja cam sumer...tp kta harus ingat mgigaty...x gituuu???hak3...okkey r...kalo ak da salh papa cakap r..
okkey!!


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

1234 by plain white T's

video

1,2 - 1 2 3 4
give me more lovin then i've ever had.
make it all better when i'm feelin sad.
tell me that i'm special even when i know i'm not.
make me feel good when i hurt so bad.
barely gettin mad,
im so glad i found you.
i love bein around you.
you make it easy,
as easy as 1 2,(1 2 3 4.)
theres only one thing two do three words four you.
i love you.
(i love you)
theres only one way two say those three words
and that's what i'll do.
i love you.
(i love you)
give me more lovin from the very start.
piece me back together when i fall apart.
tell me things you never even tell your closest friends.
make me feel good when i hurt so bad.
best that i've had.
im so glad that i found you.
i love bein around you.
you make it easy as easy as 1 2,(1 2 3 4.)
theres only one thing two do three words four you.
i love you.
(i love you)
theres only one way two say those three words
and that's what i'll do.
i love you.i love you
(i love you)
you make it easy, its easy as 1234
theres only one thing two do three words four you i love you
(i love you)
theres only one way two say those three words
thats what ill do i love you
(i love you)
i love you i love you.
one two three four i love you.
(iloveyou)
i love you
(i love you)

hey nad+nasir..!!!

2 owg yg sgt larh kejam...!!
2 nasir 2,kra nk ngata kt jiha,,....
nad jgn kta jiha kuno.....
jiha mara kt 2 owg nie.....
cikgu soe x g 2syen...
nad tamaw bawak,...
nad kejam..!!

I'm Yours

video

buat jiha!

cian jiha
skunk kmi nga chat kt cereal box..
smbg fsl lgu stay-estrella..tba2 jiha nyibuk!
hahha..
mmg la ta phm..
hak2!
p?s:jiha..sila bersabar!
hahha

buat suma member terchenta!

weihh..
pasny da nk trial!
studi swius weihh..
suda tanak men2 da..
igt suma psn ckgu ..
n plnk pntg hrpn prnt kta weih!
bkn nk bg ceramah ..
just nk igtkn aje..
nad pown ta prfct gk..
so..
came on la guys!
k la.!pper pown gdluck trial!

oip syed n nsir!! igt agyy x?

ingin tahu tarikh lahir anda dalam tahun hijrah??
chex it out!

mus 27 syaban 1412H
am 9 jamadil awal 1413
papan 15 safar 1413H
caEx 18 ramadan 1412H
nasir 1 jamadil akhir 1413H
syed 1 jamadil awal 1413H
wanie 13 ramadan 1412H
nenex 19 rabiul awal 1413H
bihah 13 syaban 1412H
wawa 10 jamadil akhir 1413 H
nad 11 zulkaedah 1412H
zty 3 rejab 1413H
tehah 4 rabiul akhir 1413H
imah 15 safar 1413H
dyra 29 jamadil awal 1413H
pu3 6 zulkaedah 1412H
shidah 9 muharam 1413H
g-hah 6 zulkaEdah 1412H
aishah 12 syaaban 1412H
nana 3 jamadil awal 1413H

person who was eliminated:
-avatar
-atat
-xiong
-apex
-ming2
siling
p/s: if you want to know please meet me oke?
by,
tom and jerry

sMANGat Awei tON qitu!!!!!

haa!!ny sumer dak2 qajeen klas kmy,,yg len sumer mlas,,hak3....ny sa wai2 ton qitu,,kmy ngah renovate klas kmy,,hak3..kmy cat klas..n wat sket2 kceriaan..















ny dak2 pompuan ngah wat city corner knon,,x menjadik pown...hak3...yg ujong 2 aishah,bju koko 2 azwa,zty n syidah...















ny plak mamat2 nsem yg qajen2...hak3..caex yg ngah pgang ken 2,yg dok 2 mus n syam(nybok jer 2 owg ny,,dak klas sbla),,yg bdiri 2 nsir(yg tggi sket),ps2 am n yg plg qajeen yg ngah cat 2 lutfi...















dak2 pompuan ngah kacow cat....eni yg tgok sjer 2...aishah yg laqi daqi kamere...n azwa ngah smangat kcow cat...yg dok tas kusi 2 syidah...sty ngah tlg nad balot mja cegu 2....















chinese pown qajeen gak..yg wat piece 2 siling,,dak plg pndai kat skola..n yg kat blkg 2 atat...dak ingaq klas kmy....hak3....















x dpt dksan pabender meka ngah wat...















ee...meja spew 2...sleqaknyerrr...















cam dak2 jew!!!hak3....















dak yg plg qajeen kew????

DAK2 yg pnat mmbnting skeleton qitu!!!!
~am~nasir~caex~lutfi~nad~syidah~aishah~aini~azwa~zty~nenex
~siling~atat~xiong~engching
~x dlupakn jga~MAMA YATY~

about our TUTOR!!!

mmmm,,,kmy syg sume cikgu kmy,,,cegu bm kmy,,mama yaty(our homeroom teacher),,shes so cute,,bek n penyanyang,,kmy sgt syg ckgu!!cegu ska wat lawk & sgt pyabar dgn kmy,,cegu jrg maqah kmy tp slalu bg motivate kat kmy specially lpas rezult kuaq,,dak laki ler yg slalu kena!hak3..cegu rosyaida lak ajaq fz,,fuuuh best giller cegu ajaq,,soqa cegu amat mantap...cegu syaida bek sgt...kalo da 2syen msty wat knduqi kat kmy..cegu hazila lak ajaq +math,,wlpown cegu grg tp per yg cegu ajar senang nak phm...kgkdang cegu grg tp da msa ckgu x garg,,best sgat..shes look very caring..yg plg lwak skali biler time cegu jer msty sumer ntar buku latihan!!on time lak 2,,yg x thn 2 dak laki pown sama,,hak3..takot la tuu..'kaih r 4 ton da ku tggu niy'emm ny cegu slalu kata kalo cegu tya solan kmy x bley jwb..x pown bile2 jelar...da bley afal daaaa...he3....,sal cegu laki lak..cegu plg cool kat skola kmy sty r cegu rosli...cegu bek sgt n sgt tlity lam kejenyerr,,,cegu ajar math..kalo tlih kat p.hitam ,fuuuuuuuuuh...kemas gileerr,,kalo lukis,apatah lagi,,,x der bengkok lgsong,,tlih kat p.itam pown da style ooo,,men-men r'sye tao,sjer nak test kmoo'haa..ny cegu slalu kata kalo cegu da salh kat na2...he3..citer sal cegu zaki lak...cegu cekap gla bab2 dunia ny,,,maklomla,,ajar sjarah..cegu ckap dyerr sleng ganu sket2,,best gla dengaq cegu ckap....sal cegu kimia lak,cegu lina...cegu sporting giller,,,bestnyer ngan cikgu lina ny cegu amat memahamy jiwa keremajaan kmy,,almaklomla cegu kan muda g,,hak3,,cegu ska kta'am i right'..cegu bi lak,,teacher zety,,time cecher ajar je msty da sbot nma lutfy,,,her best student kowt..ha!sal ustazah lak...kmy kena sperate 2 kmplan(pajar mayu r)almaklomla x ckop stazah kowt!!lbey kuang 10 owng cmpor ngan klas 5 best(stazah hasnah)n 10 agy ngan klas 5 cendkia(stazah zaaina)bab2 stazah ny kna citer r,,ty der ownk kecik aty lak.tol ak lazy man!!.x citer sal cegu ksayangan dyerr,,hak3,,ny nak citer sal cegu bio lak!!nmernye cegu normah!!cegu slalu maqah kmy,,mao xnyer,,kmy sumer asyek fail jer bio,,camna nak jadik doc ny,,tp x per,,4 me,,i hte doc hak3tp cegu normah dalah cegu ksyangan nad!!nad ska bodek cegu!!huhu,,nak jadik doc la ktakan,,hmmm,,,cegu rohaya lak ajar sivik!!cegu ska suoh kmy blakon ker,wat prbhsan ker,,paper jelar....hmmm,,,pj lak cegu rozita yg ajr...da 1 hry 2 aku kna dmerit,,,hak3 bab x pkei ju pj arr,,pdan mka!!!eh aper ny cter sal cegu r,,,sal aku plak,,,he3...cegu comeyl....2 jelar aku nak ckap....

bagy aku harpan cegu sgt tinggy kat kta sumer agr kta ley bjaya n dpat kptusan yg cmerlg lam spm,,sumer org pown ley nmpak biler cegu slalu bg motivate kat kta,,n bler ngajar jer cegu smangat giller ajar kta,,so from nowonwards kita sty bktykan kat sumer cegu kta!!!kta bley!!!yoooooo!!!aja2 hoitin!!!!!SPM 10A1,11A1........

p/s:tok sumer kgkwan..pndai2 r edit yer,,kalo2 ader citer2 mnarik!!!!

pesanan dari mama yati...



hahah!...tgkla btpa kreatifnyerr mama kmy...ny mama kmy wat msa kmy ngah exm pa tataw,,hehe..yeeeehaaa...yoo mama..kmy sume akn bktykan yg kmy ley bjaya lam spm ty...WE WILL DO THE BEST..insyaAllah.......

peksa pra percubaan...

hoooorayyy!!!x sabo2 nak peksa,,hak3,,ty kta tgok glagat sume ownk time peksa,,msty da yg smpai nak gla dok pike,,n msty da yg smpe ttdo!kja pen. la2!!!hak2 kalo nak tgok ownk yg plg kalot skali time n-tar ktas peksa...hmmm yg 2 srah kt eng ching,teap kali peksa msty dya plg lst skali n-tar,pabenda dya wat tak tula,hak3,lani plak am pun join dia gak...dok brangan pa ntah ar...tingat mak kt umah kowt...hehehe...pasal tidow ni leh bgi kat syed,lutfi ngan syahir...lutfi ngan caex xpa lagi...syed tu...tidow sampai kuar saliva(aiq liur)...hehehe...syed..jgan majuk ye...nasir plak asyek abeh awei jer,x kiqa r pa sbjek pown,sal dpt solan je dye msty wat relx lu ps2 pas jwb sket,dye tdo lak,hak3 2 jelar kja dyerr...gurlz plak...ha..jiha tu...asyik tunduk tngok meja ja...da pa ntah kat meja tuh???hehehe...cari ilham kowt...aini plak ltak kepala atas meja plak...supa meja tu nk gtau jawapan kat dia...hehehe...tpi dia mmg terer ar..tpi xleh lawan siling...dah ar dok kat blakang sowang2...pandai plak tu...aku jelez gila2 kat dia tu...azwa plak dok men bling stapler ngan lukman...tau ar bowink tpi pada2 ar...hehe..men tuju stapler plak...bhah plak snyap ja...khusyuk tol jawab peksa..syok kot jawab peksa??hehehe...nad plak...dari start peksa sampai abis dok tulis apa ntah kt kertas tu...khusyuk toi...hehehe...tepi dia xiong lagi la rajin bkan cam chia tat tu...abis jawab peksa msti dok usha owang len...usha nenek ngan c-dah ar tu...depa dua tu wakil perempuan masuk kelab tidow...xtidow msti berzikir pnya...baik sungguh depa 2 owank...ha...chie shen...nampak ja blur tp pandai oo...peksa pun bler camtu ar...
nek risau tgok dia...hehehe...ni pasal zati plak...keja dia masa peksa asyik usha owank ja...abis ja msti dia pantau kelas...hehehe...put-3,naimah,aisyah ngan syazana n sowang lagi tehah...depa ar mudak bayek masa peksa...hehehe...snyap ja n berdisiplin...tu ar plajar yg patut dicontohi bukan cam jiha tu...jahat n kejam...hehehe...mlawak ja wei..ming2 plak...bgus3...time peksa ni dia x bedal owank suka ati dia dah...baik ja...nadyra plak...time peksa bi...fuh jawab laju ja...owank len dok tersangkut2...dia rilek ja...jelez gila...hehehe...tu ar kisah 5 cemerlang masa peksa...semua gelong...aku lagi gelong,,...hehehe...yg pasti peksa ni semua msti jawab lek lok...aku nk ucap gud luck to u all...

aku ketua tingkatan 5 Cemerlang2009!!!

hahaha...sja nk promote diri...kenapa???jelez??nama aku atif...korang semua kna dngar cakap ku k...then aku harap pas spm ni...kita leh lagi berhubung mlalui blog ni...apa2 ja la notis atau pngumuman akan ku buh lam ni...satu lagi...add aku kt ym korang...syedaretif@yahoo.com...
promote lagi...lam blog ni ku bgi korang kebebasan utk mngarang apa2 ja lah...tu la gunanya blog kelas...nanti pas spm msti smua pyah nk jumpa dh...so klau da reunion ka apa ka...ku maklum lam blog ni...ok tu ja pringatan daripada aku...k akhir sekali aku nk gtau i love u all my friends hope we will contact always...hehehe...

famili yang gila.....tentang kami..

ermmm....ok,nk dimulakan crita nie... mula2 kta cta sal mama kami dlu... 2 yg pling segak kt c 2...2dung biru d tgah....huhu..nmanya mama rusyati...cyunk dya gilew....dya bayek sgt....n sukew wt waya lam klaz....kra student dya matured g r..hehe....soe ckgu.!! huhu.... ermmm kt c 2 tada ktua kami..........syed sakit kowt... pnde2 r pham....bwu blajaq nek moto kowt time nie,so,suma dya nk lggaq...hehe... syed,ngutuk skit jak..huhu...ermm psangan bhgia dya lak,azwa....azwa pen. yg stia d buli oleyh ktua....azwa yg sblah ckgu 2,yg bju kontra ngn owg len 2....minah ketawa...kra nk gelax..mnda x lwk pown leyh gelax... tataw nk bubat kt hos na da...suma x tima dya...pyah towl..hehe..xiong??cina yg pling sngap.....bla sbot nma dya,oto jak mka dya meah.huhu...x yah dok gna remort control da..huhu....itu balax dyra...idop dya x tnang bab dyra ska ngurat dya..hehe..dyra yg mta dya pelix 2.....dok wt pelik sowg2 dya....mata ijaw knun..jelez nie..haha.....dya 2 lgi gila....gila BI...mat salleyh kta kn..tp,x dpt lwan nasir...nasir pnya BI,fuhh.... klah indu.. hehe...x ah..nasir terre BI...sngap lam klaz..kt lua,cm hapa g pngai..bkn BI ja gila..suma dya gila....weyh nasir,skit jak..huhu...ermmm nad lak?? gulz yg pling kejam..huhu... suma dya nk tgoq...lam klaz kmi tada geng dya...geng dya suma dok kt bangla,,....so,sndri r dya kt cnie..maleyh nk alaw..t dya ngadu kt pak dya...pak dya 1 klaz tawuk....kra pak wak ank r nie..hahha...nadrah lutfi...pak dya lutfi r..hehe.... lutfi?? ermm...famouse lam klaz tice zeti..x sbot nma dya x sah....huhu..bestie dya plak caex...kra mlekat jak 2 owg nie...kra 22 gla r..opss..terlpas..soe3...hehe..caex? ermm.. dlu ingaq,skunk dya skema...skema+gila..tgok kening r..huuhu...2 kt gmbaq 2,yg dok wt nsem 2...kra dpa 2 r..lutfi+caex..hehe..weyh,kejam skit2 jak..hehe...ermm,naimah? minah spek...x ska bergosip...mngata ntah r..bla dok ngn geng r..besa r...gulz r kta kn..put3...mlut ingaq sgt3...ckap x benti...lampu syarat suma dya lnggaq beyh..huhh.. gila biru dya 2..nie psngan dya,zati...gila ijaw plak..eh clap..ustazah zati..hehe.... penan ja nma sngkatan...or si mta sepet...dya r 2..huhu...aini plak,sentesa bz...bz ngan pa ntah r...keja3....malay la klaz kra dya r genius pown...maleyh nk lwan..hehe... ermm nenek?eh...fatin....ermm....jgn tgok mta dya..da kuasa..hehe...bhaya..ini1 amaran..haha...cdah...dya klot2..suma keja dya wt,suma klot2...nk g ntah r.... nk stop pown pyah......spa bani stop??t kna bnuh...so tayah..huhu...ermm jiha na??? nanak cta sal jiha lak..kra pling bayek r...x ska kcaw owg,x kcaw owg cm nasir yg kejam 2...hehe.... pkoknya jiha pling bayek lam klaz..hehe..lomah bi..itu yg pnting...hehe....bihah? ermmm...gila ps...bkn psat srenti..pusat sumber.....dya kn......lam klaz ingaq kt gul jak.. pmalu r knun...haha...tehah..dya dlu slalu wt pala..skunk da bubah...study ja tgok...bgush3... syazana+aisyah...ermmm..kra 2 jak dpa nie...suma 2...tada leyh ptuskn dpa..hehe.. syazana diam jak....aisyah kalu cita..fuhh..hot3!!....ermm..sal siling??fuhh,...genius lam sum f5 r...spa maw lwan??sini mali r..hehe...ming ming plak..bleyh r kalu spa2 nk lwan ckap...suma dya blasah...tunggang teblik beyh.....haha...shen..blurr...mka dya bluurrr gla...wat lwak mka dya ttp sma...kra spa nk amex jdik plkon bleyh...lingkop kang cta 2... nantok ja tgok...hehe..ermm.atat..ingaq lilew...suma dya smbang..gila2 pnya lam klaz...am..dya kta dya nsem(dya yg kta)....huhh..2 kt gmbaq 2 yg ngah ngurat mama yati 2....dya slalu d buli oleyh geng dya yg kejam2..hehe..ntah..ya r kowt...tp mlut dya.. fuhh...suma ayt dya entam...luqman...sngap jak...x mnyak ckap..so x byak cita...ermmm..last skali,eng ching(apex)..mamat gila lam klaz....bkn student jak dya entam..ngn ckgu2 pown dya entam beyh..huhh...soe apex...ha..!! nie ja yg bleyh di kutuk kn...so,spa yg bca..g serang pnulis dya....not me!! hehe...ok.truzkn cita yg len.... maleyh nk taip pnjang2..ha!!da nma spa2 x yg lpa nk taip??tada kowt noh..kalu da 2,pande2 r + sndri...huhu...